Jucausul site:JUCARIATA.RO pentru copilasi si parinti:)

Hey!!Pentru ca se apropie 1 iunie,ziua tuturor copiilor,m-am gandit sa va dau detalii despre un site plin de :jucarii. deosebite si la preturi foarte bune pentru parinti. Copiii de azi au la dispozitie posibilitatea de a-si alege dintr-o varietate tot mai mare de jucarii. Insa nu intotdeauna alegerile facute de ei sunt cele mai bune sau sunt menite sa le dezvolte anumite arii ale cognitiei sau imaginatiei.

De aceea, in alegerea jucariilor trebuie sa intervenim noi, parintii, si sa ii indrumam catre alegerile adecvate.
De cele mai multe ori, parintii – pusi in fata raftului cu jucarii – nu stiu ce sa aleaga pentru copiii lor sau se lasa induplecati de copiii care cer o anumita jucarie. Rolul nostru este insa sa ii indrumam sa faca cea mai buna alegere, iar daca sunt inca prea mici pentru a alege singuri, noi trebuie sa luam decizia in intregime.
Jucariile au un rol foarte important in lumea copiilor. Cu ajutorul lor incep bebelusii sa exploreze lumea, mediul, impreua cu ele incep copiii de peste un anisor sa vorbeasca si tot impreuna cu ele incep copiii mai mari sa exploreze lumi imaginare, sa creeze povestiri si personaje imaginare.
Jucariile au si rol educativ, sunt create pentru anumite segmente de varsta si special pentru a dezvolta anumite arii ale motricitatii, cognitiei, socializarii, imaginatiei, limbajului si chiar afectivitatii. De aceea, este foarte important sa alegem pentru copiii nostri jucarii adecvate varstei, nivelului lor de dezvoltare, dar sa si stimulam prin acestea dezvoltarea lor armonioasa.
Cand alegem o jucarie, trebuie sa fim atenti la anumite aspecte pentru a fi siguri ca am facut alegerea cea mai buna.
• Jucaria trebuie sa fie adecvata varstei copilului pentru care o alegem
• Sa nu contina parti detasabile care se desprind usor si care pot fi ingerate cu usurinta de catre copiii mai mici de trei ani.
• Trebuie sa ne asiguram ca jucariile cumparate nu contin metale in compozitie, pentru ca acestea pot fi toxice, mai ales pentru copiii foarte mici. Plumbul, in special, este un metal greu care are efecte extrem de nocive.
• Jucariile trebuie sa stimuleze acumularea anumitor cunostinte, cum sunt cele despre mediu, natura, etc.
• De asemenea, nu trebuie sa ii luam copilului nostru absolut toate jucariile pe care si le doreste, pentru ca lipsa unei jucarii sau a unui personaj dintr-un scenariu de joaca aduce dupa sine investirea altei jucarii cu acele calitati, deci dezvolta jocul imaginativ si astfel imaginatia. Daca, de exemplu, copilului ii lipseste un calut, poate transforma un bat intr-un cal, si imaginatia lui iese mult mai castigata!
• Nu trebuie insa sa uitam nici despre carticelele pentru copii, carticele din care fie ca citim noi o poveste, fie ca se uita ei la imagini sau descopera in spatele partilor detasabile alte elemente surprinzatoare. Jucarii pentru copiii intre 2 si 3 ani
Aceasta etapa este caracterizata de dezvoltarea exploziva a limbajului si de achizitionarea de multe cunostinte cognitive.
Jucariile adecvate copiilor de aceasta varsta trebuie sa dezvolte relationarea sociala, capacitatea de a avea rabdare, imaginatia, afectivitatea. Cele mai potrivite jucarii pentru aceasta etapa sunt:
– seturile de bucatarie
– jocurile care presupun asteptarea randului (de exemplu, “Ursul doarme”)
– animalele de jucarie
– tricicletele
– mingile
– carticelele cu imagini si cu animale
– imaginile care descriu sentimente si motivatia lor.• Jucarii pentru prescolari
Jucariile destinate acestor tipuri de copii sunt acelea care dezvolta imaginatia. Nu de putine ori, anumite abilitati innascute se pot observa in acest interval de varsta, de aceea rolul jucariilor pentru acesti copii este sa dezvolte anumite capacitati cognitive, artistice, dar si motrice. Jucariile adecvate acestei etape sunt:
– bicicletele
– jocurile de constructii
– jocurile matematice
– jocurile de puzzle
– jocurile sociale (papusi si mobilier pentru papusi, ustensile specifice diferitelor meserii)
– jocurile de reciprocitate (jocul cu mingea, badminton).Sper ca aceste informatii va sunt utile,iar daca nu doriti sa cumaprati jucarii pentru cei mici si neastamparati….va recomand hainutele pentru fetite sau baietei de pe site ul:http://www.magazinuldehainute.ro/.Gasiti o multitudine de produse..superbe..dar va las sa va convingeti singuri..Kiss!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s