Sa nu uitam nicicand dragii nostri artisti

  Ma simt onorata si e o placere sa reinvii in memorie personaje indragite , din filme si piese de teatru memorabile , interpretate de actori romani de mare valoare si talent.

Mereu aud vorba ca nu mai sunt actorii ca altadata, iesind din gura unor oameni de varsta parintilor mei, oftez si trec peste cu tristete. Ca oamenilor de varsta lor nu poti sa le explici niste lucruri, nu le-ar intelege. Sau poti, dar in 90% din cazuri ai vorbi in van. Dar cand lucrurile astea sunt spuse de tineri care se raporteaza la cinematografia dinainte de ’89, ei bine, atunci ma irit si incep sa dau din gura. In cel mai bun caz ii faci sa taca si sa reflecteze, macar, daca nu chiar sa inteleaga despre ce e vorba.
Au fost multi si buni. Toma Caragiu, Amza Pellea, Jean Constantin, Stefan Iordache, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Victor Rebengiuc Rodica Mandache, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu. Astea sunt doar niste nume venite in minte acum, pe loc, fara sa ma gandesc prea mult. Apareau in mai toate filmele vremurilor, fie ca erau regizate de Sergiu Nicolaescu, Elisabeta Bostan sau Geo Saizescu , insa nici UNATC-ul nu avea pe vremea aia atatia absolventi anual, asa cum are acum.
Chiar daca pe scene acttorii nostri dragi parca traiesc in basme,fara griji si nevoie,realitatea pare sumbra.În viaţa reală, însă, mulţi dintre actorii noştri joacă un rol foarte greu, uneori teribil… Cu greutăţi financiare şi cu tot felul de probleme.Imi doresc din suflet ca tot mai multe persoane sa s euneasca si sa-i ajute cum pot ei mai bine.
  Personal,prin intermediul micului meu blog fac apel si la altii bloggeri sa faca reclama pozitiva, prin articolele lor, teatrelor de revista din marile orase, astfel ii vom ajuta cu cat putem pe nemuritorii slujitori ai teatrului romanesc. Ma voi opri la o piesa de a mea favorita,numaita sugestiv: ,,Piei,drace!!!!,pe texte de Mihai Maximilian,Octavian Sava, Nae Lăzărescu şi Dan Mihăescu,regia artistică Biţu Fălticineanu şi Cezar Ghioca(va avea loc pe 24 martie,ora 19:00). VA ASTEPT CU DRAG LA TEATRUL DE REVISTA ,,CONSTANTIN TANASE,, DIN BUCURESTI ca sa ne delectam cu o portie zdravana de ras si voie buna.Si,s anu uitam nicicand actorii de valoare din tara,ei vor dainui mereu prin operele de arta,piese de teatru si momente umoristice…..Kisses!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s