Despre cartea ,,Hit Yourself,, si pasiunea mea

                                                  Cand eram scolarita imi placea sa desenez. Creionul meu inflorea mereu hartia, cu figurine naive in coltul paginii cu teme sau cu portretele furise ale colegilor. Incerc sa-mi aduc aminte daca visam sa devin pictorita, dar amintirile sunt vagi si sterse. Stiu doar ca asta imi facea placere.Am intrat la facultate din prima. M-am adaptat la nivelul mult mai inalt la care erau abordate toate materiile si-am avansat catre jocul cu logica materiilor tehnice, ce-mi incitau intelectul.  Am absolvit cu media mare si am trecut brusc de cealalta parte a baricadei – trebuia sa-mi castig painea.
M-am angajat la o firma in voga Am avut „sansa” sa fiu la locul potrivit, in momentul potrivit:  fabrica abia se deschisese si erau scoase la concurs 300 de posturi de inginer.  Unul dintre ele l-am ocupat eu. Am lucrat ca inginer tehnolog pe o linie de productie. Acolo pot spune ca m-am trezit la realitate, iar jocul de-a logica n-a mai stat in picioare. Zi de zi mergeam catre locul de munca precum condamnatul catre ghilotina, pentru ca practicam o meserie care nu-mi placea.  Iar in tot acest rastimp nu stiam ce alte optiuni as fi putea avea. Erau anii 2000 si ceva si erau inceputurile erei complexe a computerelor. Am achizitionat un computer si am inceput sa lucrez in primele programe de grafica. Imi PLACEA! Si impletind pixeli am inceput sa visez catre o noua meserie – web design-ul.
Dupa 5 ani de inginerie am spus stop si de la capat. M-am angajat ca junior web designer, si abia atunci a inceput sa se impleteasca frumos viata pe care mi-o doream:  eram platita pentru o pasiune pe care o ascunsesem adanc in mine. Grafica.
         Desi reorientarea de la inginerie la grafica a parut abrupta, a fost doar o rasucire fireasca catre  chemarea din copilarie. Nici acum nu stiu cand s-a produs declicul schimbarii necesare. Poate ca in ziua in care mi-am reintalnit o fosta colega de generala care, intr-o doara, mi-a spus ca pastreaza portretul pe care i l-am facut in timpul unei recreatii 😉 Privind retrospectiv, cu melancolie, regret ca am pierdut atatia ani si nu am mers pe aceasta cale de la inceput. Dar am invatat ca nu este simplu sa-ti gasesti meseria care sa te faca fericit. Pentru ca aceasta  este un partener pe viata si este o arta sa-l gasesti. Arta de a te cunoaste pe tine, de a prospecta  ce iti ofera lumea reala, de a-ti descoperi meseria-jumatate  si de a stabili conexiunea.  Si de aici incolo nu mai exista granita intre vis si realitate.
Conteaza faptul ca avem PERSPECTIVE. Ghideaza-ti copilul pe drumul unde visele sale se transforma in succes, iar pasiunea in realizari. Important este sa ne descoperim pe noi insine pentru a fi MAGISTER in ceea ce dorim sa facem si sa-i avem alaturi pe cei dragi.

             O carte super interesanta in care puteti regasi forta pasiunii care ne poarta pe aripile timpului, noi supusii ei fericiti, numita sugestiv Hit Yourself scrisa de Florin Grozea de la…DA! HI-Q, in plus prefata cartii este opera maestrului carcotas Mihai Gainusa. Suna foarte bine, nu?
Hugs!

2 gânduri despre ”Despre cartea ,,Hit Yourself,, si pasiunea mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s