La ce e bun uleiul de LEMONGRASS?


                                

   Lemongrass este revigorant şi tonifiant pentru cei epuizaţi şi stresaţi. Diminuează oboseala şi măreşte concentraţia. Este foarte potrivit pentru odorizarea camerelor şi ca protecţie împotriva vibraţiilor negative. Ţine la distanță țânțarii şi alte insecte. În scopuri de curățare, adăugați 3 picături de ulei esenţial în apa de spălat. Adjuvant în produsele destinate părului şi scalpului. Adăugat în produsele de îngrijirea pielii, combate acneea, infecţiile cutanate. Este şi deodorant. Originara din India, lemongrass sau iarba de lămâie reprezintă o plantă medicinală importantă în America de Sud şi Asia de sud-est. Este cultivată în America Centrala, Brazilia și China, numărându-se printre primele 10 uleiuri esenţiale vândute în lume. Este utilizat în săpunuri, cosmetice parfumate şi deodorante.

Aroma este calmanta şi sedativa. Uleiul esenţial are un parfum asemănător cu cel de lămâie, mai înțepător, adăugând o nota proaspăta, tonica. Proprietățile sale antibacteriene şi antifungice ajuta la eliminarea mătreţei, la detoxificarea şi energizarea scalpului. Adăugat în produsele destinate igienei şi îngrijirii parului şi scalpului, combate tendinţele de îngrășare rapida. Este un excelent antidepresiv, antiseptic, diuretic, un anticoagulant eficient, tratează durerile cauzate de indigestie, crampe musculare, reumatism şi dureri de cap.
Aromăintensă, înţepătoare, proaspătă, dulce, cu note de ierburi, lămâie şi pământ proaspăt.
Metoda de obţinereprin distilarea cu aburi a ierbii de lămâie proaspete sau uscate, care se mai numeşte şi lemongrass.
Indicaţiibronşită, afecţiuni respiratorii acute, gripă, dureri de cap, dereglări ale digestiei, varice, neurastenie, piele lipsită de vlagă, infecţii micotice, acnee.   

Eu l-am luat de la Plafar, de la mine din oras.Are 10 ml si m-a costat 9 lei. Miroase foarte bine si persista, toata casa am umplut-o de aceasta aroma minunata!Tine departe si insctele, mai ales tantarii si moliile, deja vad ca s-au facut nevazuti 😉 Sunt o fana a uleiurilor din plante, mai am de lavanda, scortisoara si vanilie si de patchouli. Toate miros excelent si simt efectele lor binefacatoare! Il folosesc astfel:in apa calduta pun cateva picaturi si gata! Treaba este facuta 😉


Hugs!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s