Va astept cu drag la Cluj!

           Cluj-Napoca este un oras in care cu siguranta nu te plictisesti,ai ce face din zori si pana noaptea,fie ca esti un impatimit de cultura,fie ca iti place sa te distrezi su,de ce nu,sa le faci pe amandoua!
          La Gradina Botanica te simti ca la Roma-Turistii care vin in acest oras pot vizita TURNUL CROITORILOR,Muzeul National al Transilvaniei, Muzeul ,,Emil Racovita ,,, Muzeul si Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia,,, Teatrul si Opera Nationala, Filarmonica, precum si spectaculoasa Gradina Botanica ,,Alexandru Borza,, .Are peste 100 de ani si este una dintre cele mai frumoase gradini de acest gen din Europa intreaga.Cea mai mare sera,cea a palmierilor,cuprinde 80 de specii.In sera plantelor australiene si in cea acvatica putem adauga lotusul de Amazon.Gradina Romana este infrumusetata de statuia zeitei Ceres,in jurul careia  se gasesc piese arheologice si plante cae decorau odinioara gradinile romanilor.
                Mistere la Catedrala- Catedrala Ortodoxa din Cluj este si ea una cu vechime:a fost ridicata in perioada ailor 1920-1930,imediat dupa unirea Transilvaniei cu Romania.Ea poarta hramul ,,Adormirea Maicii Domnului ,, , iar in 1973 lacasul de cult a devenit catedrala arhiepiscopala.Exista o legenda care spune ca aceasta catedrala ar fi legata printr-un tunel subteran de zona Cetatii Fetei, din Floresti.
            ,,De vorba cu Blaga,, la Teatrul National-Teatrul National ,,Lucian Blaga,, si-a deschis portile odata cu prima reprezentatie in limba romana,la 14 mai 1919.De-a lungul timpului,Teatrul National s-a impus ca unul dintre principalii promotori ai culturii romane din Transilvania.Intreaga opera dramatica a lui Lucian Blaga a fost jucata aici in premiera. Opera Nationala Romana si-a deschis portile in 1919, odata cu Teatrul National si cu Conservatorul de Muzica, inaugurarea facandu-se  cu o opera de Verdi.
           Parcul central,oaza de relaxare-Dupa o plimbare atat de lunga,va recomand un ragaz in Parcul Central, cu o vechime de peste 180 de ani . In 1927, o asociatie mai putin obisnuita,numita  ,,Asociatia de Binefacere a Femeilor,,, a inchiriat terenul cu scopul de a infiinta un loc de recreatie.Si asa si este: alei strajuite de castani,locuri de joaca ,teatru de vara, restaurant, lacul cu barci. O oaza de liniste si relaxare pentru clujeni!Nu degeaba a fost ales sa fie un coltisor pentru oficierea casatoriilor!As avea mai multe sa va spun,dar va astept la Cluj pentru a descoperi impreuna de ce in perioada medievala era numit Orasul-Comoara!
Gradina Botanica                    

Teatrul National ,,Lucian Blaga,,

                                               

                                             

Catedrala                                
Pupici!                                                                                                                      

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s