Maramures- destinatia perfecta de vacanta cu ajutorul portalului de rezervari Holidaynet

logomaramures

 Daca vrei sa vezi locuri fascinante din Romania, incepe cu Maramuresul. Va fi o excursie spectaculoasa, care va ramane mereu printre cele mai placute amintiri de familie. Tara Maramuresului nu inceteaza sa ne fascineze si sa ne cheme pe plaiurile ei stravechi. Daca nu ai ajuns pana acum s-o cunosti, o poti include in planurile tale de vacanta. Nu vei regreta!
Bisericile cu turle inalte, casele din lemn si muzica traditionala sunt doar cateva dintre atractii, lasand la o parte peisajele de poveste. Cu siguranta vei dori sa te intorci pe acest taram ori de cate ori vei avea ocazia.

Bisericile de lemn de pe Valea Izei

Nu poti ajunge in Maramures si sa nu vezi cateva dintre celebrele biserici din lemn. Pe cele mai multe le gasesti pe Valea Izei. Biserica din lemn din satul Ieud este cea mai veche din Maramures (1364) si a fost construita  pe ruinele unui castel. Biserica din lemn din Rozalvea este una dintre cele mai frumoase creatii ale arhitecturii maramuresene. Constructia actuala a fost ridicata la 1700 pe locul unei alte biserici. Biserica din lemn din Surdesti dateaza din anul 1721 si este cea mai inalta constructie de lemn de stejar din lume. Turnul are 54 m, iar inaltimea totala este de 72 m.

  Gasiti o multime de oferte de cazare in Maramures ,Holidaynet.ro va ajuta sa gasiti ceea ce va place.De la cazare in pensiuni ,la organizarea zilelor de vacanta,in Maramures totul este posibil.Putem vizita o multime de locuri deosebite,mai jos enumar cateva din preferintele mele:

Privelisti de vis in Maramures

 

Un colt de rai

Manastirea din Barsana este situata la numai 22 km de Sighetul Marmatiei. Complexul este ridicat la inceputul anilor ’90 pe locul unei vechi manastiri. La valoarea lui spirituala se adauga frumusetea de neegalat a locului. Aici natura s-a intrecut pe sine, oferind vizitatorului peisaje greu de descris si o lume aparte, plina de magie.

La plimbare cu celebra Mocanita

Din Viseu de Sus poti face o plimbare inedita cu mocanita. Fostul tren care pe timpuri transporta lemnul de la munte este utilizat acum in scop turistic. Linia construita in 1933 are 56 de km lungime si leaga Viseul de Sus de Izvorul Comanului. Traseul, cu un urcus la o altitudine de peste 1.000 de metri, va fi cu siguranta de neuitat.

Cimitirul Vesel din Sapanta

Nu poti trece prin Maramures fara sa treci prin Cimitirul Vesel din Sapanta, aflat la 18 km de Sighetul Marmatiei. Muzeul in aer liber este unic in Europa, iar turisti de pretutindeni strabat mii de kilometri pentru a-l vedea. Cum bine stim deja, este faimos pentru crucile pictate cu scene din viata celui dus pe lumea cealalta si pentru epitafele incrustate in ele. Primele cruci au fost pictate in 1935 de mesterul Stan Ion Patras, iar munca sa este continuata si astazi.

Un muzeu mai putin obisnuit
Odata ajuns in Sighetul Marmatiei, nu trece pe langa Memorialul Victimelor si Rezistentei Anticomuniste fara sa te opresti aici pentru o scurta vizita. Aici si-au gasit sfarsitul, printre altii, Iuliu Maniu si I. Bratianu. In 2000, fiecare celula a fost transformata intr-o sala tematica ce poarta un nume si contine o serie de materiale informative,care de care mai deosebite: scrisori, acte, fotografii, ziare, carti, manuale si albume. Va astept in Maramures!

3 gânduri despre ”Maramures- destinatia perfecta de vacanta cu ajutorul portalului de rezervari Holidaynet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s