Manastirea Nicula-locasul unde Fecioara savarseste miracole

 120793_manastirea-nicula-icoana-7

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Nicula din Cluj,care a lăcrimat cu sute de ani in urmă si despre care se crede ca face minuni,aduce in curtea locașului in fiecare an mii de pelerini.

Unul dintre cele mai mari pelerinaje romanesti se petrece in fiecare an la 15 august,cand pelerini din toate colturile tarii se indreapta catre Nicula,satul de la marginea Clujului.Tineri sau batrani,toti sunt uniti prin rugaciune in noaptea de 15 spre 16 august,la manastirea inchinata Maicii Domnului.Lumanarile aprinse brazdeaza intunericul,iar murmurul vocilor evlavioase se inaltă spre ceruri.

De peste 300 de ani credinciosii merg la Nicula in pelerinaj.Acest ritual se repete de sute de ani.Mii de credinciosi vin aici sa se roage la Icoana Maici Domnului cu speranta ca vor primi ajutor ceresc.Multi cunosc povestea icoanei care a lăcrimat timp de 26 de zile si care a adus alinare si vindecare celor care i s-au inchinat.In scurt timp,toate satele din imprejurimi au aflat miracolul si au venit să-l vada cu ochii lor.In acele vremuri,oamenii care au vizitat-o au supravietuit atacurilor tatarilor si turcilor.

Aflandu-se de miracolele intamplate la aceasta manastire in sec. XVIII, Vaticanul a recunoscut importanta sanctuarului de aici,iar in 1926,Papa Pius al XI-lea a emis un document pontificat prin care se acordă iertarea pacatelor tuturor pelerinilor care ajung la Nicula.

3 gânduri despre ”Manastirea Nicula-locasul unde Fecioara savarseste miracole

  1. Naty Mihaela GreenEyes zice:

    Spre rusinea mea marturisesc ca nu am fost niciodata in pelerinaj pentru o anumita sarbatoare si pentru sfintele moaste ,de vizitat am vizitat manastiri si am mers la diferite biserici.Ma incanta cand citesc despre locuri sfinte unde toti ne gasim alinarea sufletului;

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s