Un petic de cer numit Bucovina

buci
 Locul unde Stefan Cel Mare era sfant inca dinainte de a fi canonizat de catre Biserică,nu inseamna numai credinta si peisaje frumoase.Inseamna relaxare,mancare bună si plimbari pe carari neștiute.
 Bucovina este atat de frumoasa si primitoare,incat nu ar trebui sa existe un singur roman care sa nu o fi calcat-o macar o data in viata cu piciorul,inainte de a alege sa-si petreaca vacanta prin tari straine.Daca grecii au Muntele Athos si manastirile lui celebre,noi avem minunata Bucovina si bisericile pictate care au facut-o faimoasa.
 O calatorie in Bucovina trebuie  sa treaca neaparat prin Suceava,faimoasa in primul rand datorita cetatii de scaun,fosta capitala a Moldovei.Construita pe la sfarsitul veacului al XIV-lea, cetatea este intr-o stare de conservare aproape perfecta,gratie muncii de restaurare a arheologilor si da vizitatorilor sai o perspectiva exceptionala asupra vremurilor cand Stefan era domnul atotputernic al Moldovei.
 Cum scopul calatoriei este vizitatarea a macar patru dintre cele mai cunoscute manastiri pictate,continua-ti drumul catre Campulung Moldovenesc.Cele mai la indemana sunt Manastirea Humorului si Voronet.La o azvarlitura de bat de Gura Humorului se afla si Voronetul.Cu albastrul sau misterios,manastirea atrage ca un magnet o multime de turisti straini si romani,deopotriva,tranformandu-se zi de zi intr-un Turnul Babel al nationalitatilor si limbilor.A fost ctitorita in naul 1488 de Stefan Cel Mare,iar pictura sa exterioara este unica in lume.
 Prima asezare care iti va iesi in cale este Moldovita,construita in 1532.Te va incanta cu picturile ei murale si minunatia de flori care zambesc de la balcoanele chiliilor.In fine,odata ajunsa in Sucevita,intr-un peisaj de vis la poalele muntilor,vei avea ocazia sa descoperi Icoana Maicii Domnului,veche de la 1585, despre care se spune ca e facatoare de minuni.Va invit sa vizitati Bucovina!
Va pup!

18 gânduri despre ”Un petic de cer numit Bucovina

  1. Iacob Elena zice:

    Anul acesta planuiesc un traseu in cadrul caruia am adaugat si vizitarea Bucovinei…un loc numai bun pentru admirat peisaje mirifice! De abia astept sa o vizitez!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s