Cum recunosti un cristal semipretios autentic?

cristale

 Alaturi de diamante, cristalele sunt cele mai iubite pietre pretioase de catre reprezentantele sexului frumos. Pentru ca pretul de achizitie al cristalelor este mare, cristalele semipretioase reprezinta cea mai buna alternativa la care poate apela o femeie care isi doreste sa aiba un cristal. Desi cristalele semipretioase sunt mult mai accesibile ca si pret, pe piata bijuteriilor se gasesc si foarte multe falsuri atunci cand vine vorba despre aceasta piatra semipretioasa. Pentru a nu cadea in plasa celor care comercializeaza cristale semipretioase in continuarea acestui articol voi prezenta cateva dintre modurile prin care iti poti da seama daca cristalul semipretios este veritabil ori este un fals.Greutatea cristalului semipretios pe care vrem sa il achizitionam reprezinta primul criteriu de care trebuie sa tii cont pentru a putea stabili daca piatra pe care vrei sa o achizitionezi este veritabila ori este un fals. In cazul in care cristalul semipretios pe care vrei sa il cumperi este mare insa usor din punct de vedere al greutatii atunci cu siguranta este un fals deoarece cristalul semipretios veritabil este greu. Cei care vand pietre semipretioase false incearca sa distraga atentia de la acest criteriu prin marimea pietrei care de cele mai multe ori este destul de mare.Uniformitatea cristalului semipretios este un alt criteriu prin intermediul caruia iti poti da seama daca cristalul semipretios pe care vrei sa il achizitionezi este autentic ori nu si care naste foarte multe confuzii.

 Multe dintre persoanele care achizitioneaza cristale semipretioase considera ca uniformitatea pietrei reprezinta un element ce denota autenticitatea cristalului.Acest lucru nu doar ca este fals ci este total opus deoarece cristalele semipretioase contrafacute sunt uniforme. Aceasta caracteristica a pietrelor semipretioase contrafacute se datoreaza faptului ca sunt confectionate in laborator, unde toate imperfectiunile sunt indepartate cu ajutorul tehnologiei.O alta modalitate foarte eficienta prin care iti poti da seama daca cristalul pe care vrei sa il achizitionezi este autentic ori nu este temperatura acestuia. Spre deosebire de cristalul autentic, cel contrafacut se incalzeste foarte repede in momentul in care este tinut in mana,lucru datorat materialului din care acesta este confectionat.
 In concluzie, chiar daca nu doresti achizitionarea unei pietre foarte pretioase, trebuie sa acorzi o atentie deosebita achizitiei indiferent de valoarea bijuteriei pe care vrei sa o achizitionezi deoarece falsurile sunt din ce in ce mai prezente pe piata bijuteriilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s