Vrei o casă călduroasă?Placheaz-o cu polistiren!

izolare

 Deși au trecut anii,polistirenul este in continuare cel mai cautat material pentru izolarea casei datorita costurilor sale reduse si asigurarii unei bune izolari. O izolatie exterioara cu polistiren poate reprezenta o solutie simpla, fara batai de cap. Iata ce aveti de facut pentru izolarea casei cu polistiren.Pe piata există o gama larga de produse, grupate in doua tipuri: polistiren expandat si polistiren extrudat.

Polistirenul expandat, folosit la izolarea peretilor, are avantajul de a permite evacuarea vaporilor, prevenind aparitia igrasiei.

Polistirenul extrudat este recomandat mai degraba pentru izolarea fundatiei (atat la interior, cat si la exterior), la peretii subsolului sau la socluri – pentru ca este mai rezistent, este mai dens si face fata mai bine greutatii. Pe de alta parte, acesta nu permite trecerea vaporilor, iar umiditatea ramane intre perete si izolatie, putand aparea igrasia.

 Izolarea unei case cu polistiren. Expandat sau extrudat? Polistirenul este este de două feluri, expandat şi extrudat. Cel expandat se utilizează în special pentru termoizolarea la interior şi exterior a faţadelor şi acoperişurilor, în vreme ce polistirenul extrudat este recomandat doar pentru zone precum subsolurile. De unde vine această diferenţă? Polistirenul expandat lasă vaporii să treacă, astfel că pereţii „respiră“.    În schimb, cel extrudat este mai dens şi, astfel, este recomandat pentru subsolurile blocurilor, tocmai pentru că nu este permeabil pentru vapori. Polistirenul extrudat duce la igrasie. În privinţa caselor, se poate folosi polistiren expandat pentru pereţi, iar cel extrudat pentru a izola fundaţia.   Pe de altă parte, indiferent de materialul folosit, pentru a elimina aceste probleme cu umiditatea, trebuie asigurată o ventilaţie corespunzătoare a încăperilor.   Izolarea unei case cu polistiren. Specificaţiile care trebuie luate în seamă De asemenea, este greşită percepţia că o locuinţă este cu atât mai izolată cu cât polistirenul este mai gros. Astfel, trebuie să ţineţi seama de doi indicatori: rezistenţa la compresiune şi indicele de conductivitate termică. Mai exact, cu cât indicele de conductivitate termică este mai mic, cu atât rezistenţa la transfer termic este mai bună, iar cu cât rezistenţa la compresiune este mai mare, cu atât materialul este mai durabil din punct de vedere fizic.   De asemenea, mai sunt importante rezistenţa la încovoiere, rezistenţa la tracţiune (care trebuie să fie cât mai mari), dar şi gradul de absorbţie de apă (care trebuie să fie cât mai mic).   Izolarea unei case cu polistiren. Pas cu pas Orice construcţie se poate izola termic, fie că este din lemn, fie că este realizată cu zidărie.   După alegerea polistirenului, pregătirea suprafeţei este următorul pas. Aceasta trebuie să fie plană, solida, uscată şi fără praf sau impurităţi. Urmează aplicarea profilelor de metalice care să susţină plăcile de polistiren.   Aplicarea plăcilor termozilatoare este următorul moment-cheie. Acestea se fixează cu un adeziv pe bază de răşină. Acesta se aplică atât pe marginea plăcilor, pe întregul contur, cât şi în centru. Plăcile se montează de la baza construcţiei, iar în colţuri trebuie să depăşească puţin nivelul. În anumite cazuri poate fi necesară fixarea mecanică prin dibluri. În această situaţie este necesară supradimensionarea stratului izolator, deoarece diblurile reduc rezistenţa termică. Cu cât mai multe dibluri, cu atât creşte rezistenţa lucrării, astfel încât să nu cadă. Dar cu cât sunt mai multe, cu atât cresc pierderile de căldură.   Urmează o tencuială de bază şi aplicarea plasei de armare. Acesta „ţine“ tot sistemul de plăci. Fâşiile trebuie să fie trecute 10 centimetri una peste alta, iar la colţuri sau la geamuri plasa trebuie dublată.   La sfârşit, trebuie realizate finisajele, cu tencuieli decorative sau vopsea lavabilă.  Voi decideti ce fel de polistiren sa folositi.Spor la treaba!

 

 Vă pup!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s